Extra info

Massage bij kanker

Bij Beautopia kunt u terecht voor een ontspannende, liefdevolle massage bij kanker. Van elke massage wordt 5% gedoneerd aan de Yellow Roses Foundation. Kijk voor meer informatie op:  https://beautopia.nl/massage-bij-kanker/

 

Yellow Roses in de media:

Onze oprichter Sandra Wijkhuisen mocht in het blad “Gezond Nu” vertellen over het feit dat kanker een diepe indruk achter laat. Niet alleen brengt deze ziekte veel veranderingen met zich mee, maar er verandert ook iets op mentaal vlak. Als oprichter van Yellow Roses Foundation vertelt zij wat kanker met je levenshouding doet en hoe haar leven er uitziet nadat haar familie getroffen werd door deze ernstige ziekte. Hier leest u het artikel:

https://gezondnu.nl/dossiers/gezondheid/kanker/passie-als-wapen-tegen-kanker/

Naar aanleiding van de “verrassingsavond” op 2 december 2017 waarbij de nieuwe folder van Yellow Roses Foundation werd gepresenteerd kunt u hier meer over lezen:

https://etten-leurbulletin.nl/stichting-yellow-roses-foundation-organiseert-feestelijke-verrassingsavond/

 

Beweging

Guo Lin Qi Gong is een therapie voor chronisch zieken, met name kanker patiënten die herstellende zijn. Meer informatie over deze speciale vorm van Qi Gong vindt u op de website van Stichting Guo Lin Qi Gong Nederland. www.guolin.nl

 

Boeken

Henk Trentelman heb ik persoonlijk mogen ontmoeten na een lezing op de Therapeuten Beurs in 2009. Een hele bijzondere man met heel veel kennis die hij heeft opgeschreven in een aantal boeken. Henk zijn bedoeling met het schrijven van zijn boeken is om zijn kennis uit te dragen, zodat ieder er iets van op kan steken. (Henk kreeg in 1996 de diagnose kanker) De boeken zijn te bestellen via zijn website www.voorennadediagnose.nl

Het boek van Henk Trentelman; Chemo “of kan ik zelf kiezen?” is ook te bestellen via onderstaande link.

Wanneer u via bovenstaande afbeelding boeken besteld, ontvangt Yellow Roses Foundation een kleine bijdrage n.a.v. uw bestelling. Deze bijdrage kunnen wij weer inzetten voor onze verwendagen. U vindt altijd wel een boek waarmee u uw zelf of iemand anders verblijd.

 

Gezondheid en informatie

www.natuurarts.nl de meest uitgebreide homepage over natuurgeneeskunde, van Johan Bolhuis, arts en Alexandra Alons, arts.

www.weduwen-weduwnaars.nl lotgenotencontact voor weduwen en weduwnaars tot 65 jaar.

Note: Kennis vergaar je door zelf op onderzoek uit te gaan, zo kan je zelf bepalen wat voor jouw de waarheid is.

Daar wij niet altijd bovengenoemde websites kunnen checken op hun inhoud, kunnen wij ook niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud die op deze websites vermeldt staan. Mocht u van mening zijn dat er op de bovengenoemde sites iets staat wat niet klopt, dan horen wij dat graag van u. Lees ook altijd de disclaimers van de sites die u bezoekt.

Sharp Sharp, plantaardige bakkers van bijzondere gebakjes, koekjes, flower granola & nog veel meer. https://sharpsharp.nl/

 

MASSAGE en AROMATHERAPIE

De schoonheid van geur en aanraking geeft een diep gevoel van welzijn en ontspanning. Aromatherapie behoort zowel tot de wellness als tot de complementarie en alternatieve zorg. Daarom vormt het een goede ondersteuning bij vrouwen die getroffen zijn door kanker. Aromatherapie heeft een positieve invloed op de zintuigen en stimuleert de innerlijke zelfregeneratie. Essentiële oliën hebben onder andere een kalmerende, pijnstillende en krampstillende werking. Hierdoor kunnen ze goed worden ingezet bij angst, slapeloosheid, spierpijn en depressies. Bijvoorbeeld door middel van verdamping, massage en als het mogelijk is door middel van baden.

Toepassing bij kanker.

Het is goed om een behandeling uit te voeren in overleg met de behandelende arts. Het effect van ontspanning zal altijd goedkeuring krijgen. De aanrakingen zijn zacht en ontspannend; een liefdevolle behandeling met bijvoorbeeld rozenolie en een zachte massage met warme rozenkwartsstenen. Zelfs als u in het ziekenhuis ligt, voor of na een operatie. Een eenvoudige hand- of voetmassage kan al een grote invloed hebben op de ontspanning. Ontspanning verbetert de nachtrust, verzacht de pijn en maakt dat iemand zich beter voelt. Tijdens een chemokuur of bij bestraling heeft de huid ook extra zorg nodig. Hierbij kan een verzachte en voedende huidolie of huidbalsem uitkomst bieden. Een verzachtende en herstellende huidolie voor littekenweefsel levert geweldige resultaten op. De beleving en het herstelproces verschilt van persoon tot persoon.

Het mooie van aromatherapie is dat er voor elk proces een keuze is uit diverse essentiële oliën en toepassingen. De oliën die kunnen worden ingezet zijn:

  • roos
  • roos ataar
  • lavendel
  • sandelhout
  • motia attar
  • mimosa
  • manderijn
  • sinaasappel
  • neroli

Uit diverse onderzoeken blijkt dat oliën met de stof anethol beter niet inwendig gebruikt kan worden bij hormoongevoelige borstkanker. Anethol zit in ANIJS en VENKEL. Het blijft de vraag of anethol bij uitwendig gebruik ook invloed heeft op de hormoonveranderingen, maar voor alle zekerheid is het verstandig om anijs en venkel te vermijden. Andere oliën zijn veilig bij uitwendig gebruik en bij normale dosering. Essentiële oliën niet puur op de huid gebruiken en kies altijd voor een olië van goede kwaliteit, het liefst ecologisch. Voor het beste ontspanningsresultaat dient de geur voor degene die de massage ondergaat, zeer aangenaam te zijn. Bij een onaangename of te sterke geur bereikt je niet het gewenste resultaat.

Tekst: met toestemming van Ellen Wagenaar. Aromatherapeut.

Contactgegevens

06-1566 4012

dinsdag: 9.30 uur tot 16 uur

ADRES

Sprundelsebaan 323 
4876 ND Etten-Leur

Word sponsor van een glimlach!

Yellow Roses organiseert verwendagen. Een verwendag waarop het ziek zijn even op de achtergrond raakt en het alleen om jou draait.

U kunt niets kopiëren van deze pagina!