Over ons

Een glimlach op het gezicht van een zieke vrouw is onbetaalbaar

Ik vergeet nooit meer de glimlach van een vrouw met kanker die mij omhelsde na een gezichtsbehandeling en zei: “het is lang geleden dat ik zo intens heb genoten, ik voel mij weer vrouw”

Die intense glimlach is onbetaalbaar.

Dat is één van de redenen dat deze Stichting is opgezet. Een andere reden is de strijd om erkenning en de noodzaak van een verwendag en verwenzorg voor vrouwen met o.a. kanker. In 2006 organiseerde ik de 1e Beauty verwendag en omdat er zoveel behoefte naar was, organiseren wij sinds het jaar daarop, samen met een geweldige groep van vrijwilligsters, elk jaar zo’n dag. Alle jaren waren zo hartverwarmend en succesvol dat de oprichting van Yellow Roses Foundation niet kon uitblijven om deze verwendag te kunnen blijven organiseren. “De glimlach van onze gasten is onze beloning”

 Stichting Yellow Roses Foundation.

 Sandra Wijkhuisen, oprichter

Beloningsbeleid:

De stichting kent geen beloningsbeleid. Alle bestuursleden vervullen hun functie om niet en op eigen kosten. Als er sprake is van gemaakte kosten ten behoeve van de stichting dan worden deze wel vergoed.

Dit filmpje is opgenomen eind 2014. Sinds eind 2019 heeft Sandra haar voorzitterschap overgedragen aan Leon Westmaas en is er een geheel nieuw bestuur samengesteld. Sandra blijft de oprichter en het gezicht van Yellow Roses Foundation.

Yellow Roses Foundation

Yellow Roses Foundation is een zelfstandige stichting die zich inzet voor vrouwen, uit Etten-Leur en aangrenzende gemeenten. De Yellow Roses Foundation geeft vrouwen met kanker of met een  levensbedreigende ziekte een dag zonder zorgen. Een verwendag waarop het ziek zijn even op de achtergrond raakt en het alleen om jou draait. Een dag waarop je weer bent wie je bent, niet wat je hebt.

Doelstelling

Ons doel is om voor vrouwen, uit de gemeenten: Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Zundert, Halderberge, Steenbergen en Rucphen, met kanker of een levensbedreigende ziekte, jaarlijks een Beauty verwen- en ontspanningsdag te organiseren.

De Stichting Yellow Roses Foundation werkt zelfstandig als Stichting.

De Stichting heeft dankzij de inzet van vele vrijwilligsters waar onder de oprichter Sandra Wijkhuisen, de eigenaresse van Gezondheidspraktijk en Beautysalon Beautopia®, www.beautopia.nl sedert 2006 ervaring in het organiseren van zulke verwen- en ontspanningsdagen.

De Beauty verwendag zal, mits er genoeg sponsoring is, elk jaar gehouden worden op of rond 31 mei. Voor deze datum is gekozen omdat deze datum de overlijdensdatum is van de schoonmoeder van de oprichter van de Stichting Yellow Roses Foundation. In 2004 is zij overleden aan alvleesklier kanker en haar lievelingsbloemen waren gele rozen.

De wens voor de toekomst is om een eigen plekje te creeren voor onze doelgroep en deze mogelijk uitbreiden. Dat plekje willen we graag realiseren op de Sprundelsebaan 323 te Etten-Leur. Deze locatie bevindt zich in het buiten-natuur-gebied van Etten-Leur. Een plek waar ontspanning, rust en persoonlijke aandacht gegeven kan worden, maar ook een plek voor een kopje thee/koffie, lotgenotencontact, lezingen, workshops en waar men kan genieten van de tuin in deze natuurlijke omgeving.

Zoals elke Stichting is ook Yellow Roses Foundation afhankelijk van giften en schenkingen. Uw bijdrage – groot of klein- is zeer welkom op Rabobank IBAN rekening nummer NL 79 RABO 01573.74.246 t.n.v. Yellow Roses Foundation te Etten-Leur.

Alvast enorm bedankt voor uw gulle gift.

Onder lotgenoten, maar geen patiënt

Als je te kampen hebt met ziekte, heb je aan aandacht geen gebrek. Helaas is dat vaak niet de aandacht waarop je zit te wachten. Je moet je ineens overgeven aan de medische zorg of thuis verzorgd worden door je partner, kinderen of anderen. 

tijdens een Yellow Roses verwendag ben je onder lotgenoten, die geen uitleg nodig hebben maar elkaar direct begrijpen. Toch ben je even helemaal geen patiënt maar kun je gewoon jezelf zijn.

Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling van de Yellow Roses Foundation bestaat uit integere, prominente en betrokken personen. Zij dragen onze Stichting een warm hart toe en staan achter de doelstelling en activiteiten van onze Stichting. Zij zijn onze “ambassadeurs”

Gilbert Sweep

Gilbert Sweep

Mede-eigenaar van Wijn- en Aspergeboerderij De Santspuy

Sandra Wijkhuisen

Sandra Wijkhuisen

Oprichter Stg. Yellow Roses Foundation. Eigenaar Beautopia

Ger de Weert

Ger de Weert

Wethouder Etten-Leur

Klik hier voor de motivatie

Ron Dujardin

Ron Dujardin

Actief binnen de fractie D66 Etten-Leur

Klik hier voor de motivatie

Marjel Sterrenberg

Marjel Sterrenberg

Juridisch adviseur

Klik hier voor de motivatie

Heleen van Rijnbach

Heleen van Rijnbach

Was Burgemeester van Etten-Leur tot 1-12-2017

Klik hier voor de motivatie

Sonja Van den Berge

Sonja Van den Berge

Wereldreiziger

Klik hier voor de motivatie

Motivaties bestuursleden YRF:

 


Leon Westmaas, voorzitter:

Ik ken Sandra en haar Stichting Yellow Roses Foundation al enige jaren en kom haar regelmatig tegen op netwerken en bijeenkomsten.

Het is mooi om te zien hoe er tijdens een verwendag van Yellow Roses Foundation aandacht wordt gegeven aan vrouwen die het fijn vinden om weer even zichzelf te mogen zijn en in de watten worden gelegd.

Indrukwekkend daarbij is ook de inzet van de vrijwilligers en andere betrokkenen.

Voor oprichter Sandra is het ook een hele opgave om iedere keer weer voldoende sponsoring en vrijwilligers voor de stichting te organiseren en zij heeft aangegeven dat ze wel wat hulp kan gebruiken.

Dus, toen Sandra mij tijdens een lekker bakje koffie vroeg of ik voorzitter van Yellow Roses Foundation wilde worden hoefde ik niet lang na te denken.

Hoewel…..op één voorwaarde; dat wij ook voor mannen een verwendag gaan organiseren. Dat zal dan wel een heel andere dag worden maar zeker ook één die helemaal past binnen de ‘mannenwereld’.

We hebben inmiddels een nieuw bestuur gevormd en zijn energiek aan de slag gegaan om de toekomst van onze mooie Stichting Yellow Roses Foundation veilig te stellen.

Erik Vermeij, penningmeester:

Ik ben in 2019 in contact gekomen met YRF. Via Leon Westmaas, inmiddels voorzitter van de stichting, werd ik geïnformeerd over Sandra en haar stichting. Een enthousiast verhaal over iets wat klein begonnen is, groter en groter is geworden en inmiddels toe is aan de volgende fase. De fase waarin structuur en organisatie worden toegevoegd zonder afbreuk te doen aan het enthousiasme.

Het idee was om diverse vaardigheden bij elkaar te brengen waarbij – gegeven mijn achtergrond – de rol van penningmeester wel iets voor mij zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan en een afspraak gemaakt om kennis te maken met Sandra.
De eerste keer dat je van Sandra het verhaal hoort waarom ze met de verwendagen en de stichting is begonnen vergeet je nooit meer. De bevlogenheid en het enthousiasme lieten geen ruimte voor enige twijfel om ja te zeggen.

Daarom ben ik vanaf 2020, na de afgelopen 6 jaar bestuurslid te zijn geweest van HC Etten-Leur, penningmeester van stichting YRF en heb ik er erg veel zin in om samen met mijn mede bestuursleden en natuurlijk met Sandra de volgende fase in te gaan. Mijn rol is daarbij gericht op het financiële gedeelte: zorgen dat we de ANBI status krijgen en de centen beheren.  

Wie ben ik? Mijn naam is Erik Vermeij en ik woon in Etten-Leur met mijn vrouw en 3 kinderen, waarvan de oudste inmiddels studeert in Rotterdam en de beide andere op het Mencia in Breda zitten, en met onze hond. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Schipper Accountants in Roosendaal.

Johan van Loenhout, secretaris

Ik ken YRF sinds 2016. In dat jaar was YRF het goede doel van het GDO-Netwerk uit Roosendaal. In dat jaar ben ik betrokken geweest van het verzorgen van een verwendag voor een aantal door Sandra uitgenodigde dames in het gebouw van Mariadal in Roosendaal.

Tijdens deze dag, waar ook Sandra als gaste aanwezig was, heb ik gemerkt hoe dankbaar de “zieke” dames waren over de verwenning die dag, maar ook over Sandra en Sandra haar Stichting. Het was fijn om mee te maken en ik heb menige glimlach gezien deze dag. Het gaf mij, persoonlijk, maar ook mijn collega ondernemers en onze vrijwilligers van deze dag, een goed en voldaan gevoel. De “gele roos” en Sandra hebben sinds die dag een speciaal plaatsje gekregen bij mij.

In 2019, was Sandra als gaste aanwezig bij een regulier netwerkontbijt van het GDO-Netwerk. In deze bijeenkomst was zij gastspreekster en kwam zij presenteren wat YRF dat en wat haar drijfveren zijn. Aan het einde van haar presentatie gaf zij aan dat de Stichting dusdanig groots was geworden dat zij een bestuur nodig had die een aantal taken uit haar handen konden nemen en of er iemand interesse had om bestuurslid te worden.

Mijn enthousiasme werd direct aangewakkerd, maar ik heb dit nog wel even met mijn thuisfront overlegt natuurlijk. Mijn vrouw en dochter kennen YRF ook uit 2016 (zij waren beide vrijwilliger) dus de vraag was niet of ik het ging doen, hun vraag was meer, waar ga je dan mee stoppen, om dit te gaan doen.

Na het opzeggen van, mijn bestuursfunctie bij de scouting, het coachen van startende ondernemers en het begeleiden van studenten via Jong Ondernemen, heb ik volmondig ja gezegd tegen Sandra. Hierbij hopende dat de functie (nog) niet was ingevuld.

Zo komt het dat ik per 22 januari 2020, met veel plezier, ben gestart als secretaris in het bestuur van de Stichting Yellow Roses Foundation.

Paul Francken, Evenementencoördinator

Ik zal mijzelf eerst even voorstellen; Ik ben Paul Francken, 57 jaar, geboren in Breda en al vanaf 1990 woonachtig in Roosendaal. Gehuwd en wij hebben twee kinderen waarvan één inmiddels samenwoont met haar vriend en de jongste die woont nog thuis. In mijn dagelijks leven werk ik voor de Gemeente Breda op Sociale Zaken en ben ik belast met de uitvoering van de Tegenprestatie. In mijn vrije tijd ben ik actief binnen het GDO-Netwerk, RoosendaalHelpt en de VLP. Daarnaast probeer ik ook nog trompet te spelen in een carnavalsband.

Persoonlijk ken ik Sandra al wat langer via de Open Coffee netwerkbijeenkomsten. Maar wat Sandra echt doet met YRF heb ik gezien tijdens de verwendag in 2016. Het GDO-Netwerk heeft toen samen met de YRF een dag georganiseerd voor “zieke” dames. Het was hartverwarmend om te zien dat deze dames hun malaise een dag konden vergeten.

Helaas heb ik al vroeg moeten meemaken wat kanker doet bij mij naasten. Mijn vader is er aan overleden maar ook verschillende andere familieleden en vrienden. Onlangs is er nog een vriend overleden aan deze verschrikkelijke ziekte. Ik draag organisaties, zoals YRF, een warm hart toe omdat deze, geheel belangeloos, zich inzetten voor anderen. Dat is voor mij reden om in het bestuur plaats te willen nemen van YRF.

 

Onze vrijwilligers

Vrijwilligers nemen bij Yellow Roses Foundation een belangrijke plaats in. Door onze vele vrijwilligers kunnen wij onze gasten en naasten veel extra aandacht geven. Dat wordt enorm gewaardeerd.

Motivatie van vrijwilligster Boukje Canaan. Zij is onze fotograaf en maakt prachtige portretfotos op onze verwendag.

Contactgegevens

06-1566 4012

dinsdag: 9.30 uur tot 16 uur

ADRES

Sprundelsebaan 323 
4876 ND Etten-Leur

Word sponsor van een glimlach!

Yellow Roses organiseert verwendagen. Een verwendag waarop het ziek zijn even op de achtergrond raakt en het alleen om jou draait.

U kunt niets kopiëren van deze pagina!