Over ons

Een glimlach op het gezicht van een zieke vrouw is onbetaalbaar

Ik vergeet nooit meer de glimlach van een vrouw met kanker die mij omhelsde na een gezichtsbehandeling en zei: “het is lang geleden dat ik zo intens heb genoten, ik voel mij weer vrouw”

Die intense glimlach is onbetaalbaar.

Dat is één van de redenen dat deze Stichting is opgezet. Een andere reden is de strijd om erkenning en de noodzaak van een verwendag en verwenzorg voor vrouwen met o.a. kanker. In 2006 organiseerde ik de 1e Beauty verwendag en omdat er zoveel behoefte naar was, organiseren wij sinds het jaar daarop, samen met een geweldige groep van vrijwilligsters, elk jaar zo’n dag. Alle jaren waren zo hartverwarmend en succesvol dat de oprichting van Yellow Roses Foundation niet kon uitblijven om deze verwendag te kunnen blijven organiseren. “De glimlach van onze gasten is onze beloning”

 Stichting Yellow Roses Foundation.

 Sandra Wijkhuisen, oprichter

Yellow Roses Foundation

Yellow Roses Foundation is een zelfstandige stichting die zich inzet voor vrouwen, uit Etten-Leur en aangrenzende gemeenten. De Yellow Roses Foundation geeft vrouwen met kanker of met een  levensbedreigende ziekte een dag zonder zorgen. Een verwendag waarop het ziek zijn even op de achtergrond raakt en het alleen om jou draait. Een dag waarop je weer bent wie je bent, niet wat je hebt.

Doelstelling

Ons doel is om voor vrouwen, uit de gemeenten: Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Zundert, Halderberge, Steenbergen en Rucphen, met kanker of een levensbedreigende ziekte, jaarlijks een Beauty verwen- en ontspanningsdag te organiseren.

De Stichting Yellow Roses Foundation werkt zelfstandig als Stichting.

De Stichting heeft dankzij de inzet van vele vrijwilligsters waar onder de oprichter Sandra Wijkhuisen, de eigenaresse van Gezondheidspraktijk en Beautysalon Beautopia®, www.beautopia.nl sedert 2006 ervaring in het organiseren van zulke verwen- en ontspanningsdagen.

De Beauty verwendag zal, mits er genoeg sponsoring is, elk jaar gehouden worden op of rond 31 mei. Voor deze datum is gekozen omdat deze datum de overlijdensdatum is van de schoonmoeder van de oprichter van de Stichting Yellow Roses Foundation. In 2004 is zij overleden aan alvleesklier kanker en haar lievelingsbloemen waren gele rozen.

De wens voor de toekomst is om een eigen plekje te creeren voor onze doelgroep en deze mogelijk uitbreiden. Dat plekje willen we graag realiseren op de Sprundelsebaan 323 te Etten-Leur. Deze locatie bevindt zich in het buiten-natuur-gebied van Etten-Leur. Een plek waar ontspanning, rust en persoonlijke aandacht gegeven kan worden, maar ook een plek voor een kopje thee/koffie, lotgenotencontact, lezingen, workshops en waar men kan genieten van de tuin in deze natuurlijke omgeving.

Zoals elke Stichting is ook Yellow Roses Foundation afhankelijk van giften en schenkingen. Uw bijdrage – groot of klein- is zeer welkom op Rabobank IBAN rekening nummer NL 79 RABO 01573.74.246 t.n.v. Yellow Roses Foundation te Etten-Leur.

Alvast enorm bedankt voor uw gulle gift.

Onder lotgenoten, maar geen patiënt

Als je te kampen hebt met ziekte, heb je aan aandacht geen gebrek. Helaas is dat vaak niet de aandacht waarop je zit te wachten. Je moet je ineens overgeven aan de medische zorg of thuis verzorgd worden door je partner, kinderen of anderen. 

tijdens een Yellow Roses verwendag ben je onder lotgenoten, die geen uitleg nodig hebben maar elkaar direct begrijpen. Toch ben je even helemaal geen patiënt maar kun je gewoon jezelf zijn.

Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling van de Yellow Roses Foundation bestaat uit integere, prominente en betrokken personen. Zij dragen onze Stichting een warm hart toe en staan achter de doelstelling en activiteiten van onze Stichting. Zij zijn onze “ambassadeurs”

Miranda de Vries

Miranda de Vries

Burgemeester van Etten-Leur

Sandra Wijkhuisen

Sandra Wijkhuisen

Oprichter Stg. Yellow Roses Foundation. Eigenaar Beautopia

Ger de Weert

Ger de Weert

Wethouder Etten-Leur

Ron Dujardin

Ron Dujardin

Fractievoorzitter D66 Etten-Leur

Marjel Sterrenberg

Marjel Sterrenberg

Juridisch adviseur

Heleen van Rijnbach

Heleen van Rijnbach

Was Burgemeester van Etten-Leur tot 1-12-2017

Sonja Van den Berge

Sonja Van den Berge

Netwerkdocent Kellebeek College Via

Gilbert Sweep

Gilbert Sweep

Mede-eigenaar van Wijn- en Aspergeboerderij De Santspuy

Motivaties:

 

 

Ik ken de Yellow Roses Foundation al enkele jaren. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is  voor mensen die getroffen worden door de ziekte kanker, toch een moment te vinden waarop je een dag kunt genieten van alle aandacht die andere mensen aan jou geven. Om die reden steun ik de Yellow Roses Foundation en haar vrijwilligers van harte.

 Ger de Weert

De Stichting Yellow Roses Foundation is een fantastische organisatie. Het prachtige en liefdevolle werk dat de mensen van deze stichting samen met al hun vrijwilligers verrichten door het organiseren van de jaarlijkse verwendag voor vrouwen met kanker, geven mij een diep gevoel van respect. Zij zetten zich ieder jaar weer in voor dit goed doel en daarmee tonen zij op een mooie manier hun liefde en hun bezorgdheid om het lot van anderen.

Het is hartverwarmend om te zien dat vrouwen die vanwege hun ziekte een bijzonder zware periode doormaken, tijdens de verwendag de kans krijgen om toch even helemaal ontspannen en gelukkig te kunnen zijn.

Ik beveel daarom deze Stichting Yellow Roses Foundation graag bij iedereen van harte aan om op welke manier dan ook te ondersteunen.

Heleen van Rijnbach

Sonja Van den Berge, 54 jaar oud.

  • moeder van 4 gezonde kinderen Michiel, Suzanne, Gerben en Rindert
  • partner van Gert Jan ter Haar
  • In het verleden: docent Kellebeek College en fractievoorzitter GroenLinks Etten-Leur
  • Nu: wereldreiziger

De stichting Yellow Roses Foundation draag ik een warm hart toe. Het is een geweldig mooi initiatief waardoor vrouwen met kanker of een levensbedreigende ziekte door een club van vrijwilligers van een verwendag mogen genieten. Voor de wijze waarop Sandra zich inzet om het leven van deze vrouwen te veraangenamen, neem ik mijn petje af! Ik wens de stichting alle succes toe en zal in mijn eigen netwerk deze stichting promoten.

Ik ben Ron Dujardin, geboren in 1957, werk in een staffunctie bij de inspectie van het onderwijs, daarnaast ben ik fractievoorzitter van D66 in de raad van Etten-Leur. Zowel in mijn werk, als politiek werk ik graag met en voor mensen en dat is ook waarom ik het nog steeds leuk vindt actief te zijn op beide fronten.

Ik draag de Yellow Roses Foundation een warm hart toe, omdat ik het belangrijk vind, dat mensen die een moeilijke tijd doormaken vanwege een ernstige ziekte een ontspanningsmoment aangeboden krijgen. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dit voor hen en hun omgeving is.
De stichting die vooral draait op vrijwilligers en daarbij afhankelijk zijn van giften en medewerking van bedrijven en hun medewerkers, verdient een belangrijke steun in de rug. Die steun wil ik vanuit het comité van aanbeveling graag geven.

Wie ben ik? Ik ben Marjel Sterrenberg. Realistische idealist, familiemens, Bourgondiër, no nonsens type, jurist en gevoelsmens in een zakelijke wereld. Na jaren werkzaam geweest te zijn in de advocatuur, ben ik nu actief als jurist in het onderwijs en de zorg. De waarden in de zorg en onderwijs (passie en aandacht voor de mensen) zie ik bij Sandra en haar stichting terug.

De Stichting Yellow Roses Foundation is een intens hartelijk en warm initiatief van Sandra Wijkhuisen om terminaal zieke vrouwen te verwennen met aandacht en liefde door middel van een beauty-verwendag.

Vanaf het moment dat ik Sandra leerde kennen heeft haar Stichting mijn hart gestolen. Ik geloof in (regionale) samenwerking en verbinding tussen mensen. Op het moment dat Sandra juridisch advies nodig had, kon ik er op mijn vakgebied voor haar zijn. Het is een eer om huisjurist van de Stichting Yellow Roses Foundation te zijn.

Onze vrijwilligers

Vrijwilligers nemen bij Yellow Roses Foundation een belangrijke plaats in. Door onze vele vrijwilligers kunnen wij onze gasten en naasten veel extra aandacht geven. Dat wordt enorm gewaardeerd.

Contactgegevens

06-1566 4012 maandag, woensdag tm vrijdag: 9 uur tot 17 uur

SPRUNDELSEBAAN 323, 4876 ND ETTEN-LEUR

Word sponsor van een glimlach!

Yellow Roses organiseert verwendagen. Een verwendag waarop het ziek zijn even op de achtergrond raakt en het alleen om jou draait.

U kunt niets kopiëren van deze pagina!